1700 ÖĞRENCİ İÇİN YENİ EĞİTİM DÖNEMİ BAŞLIYOR

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Pazartesi günü başlıyor. Keçiborlu’da yaklaşık 1700 öğrenci yeni dönemde eğitim-öğretim görecek. Öğrenciler ve öğretmenler için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve şu anda hiçbir eksiğin bulunmadığını aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çelik, ‘’Yeni dönemde yaklaşık 1700 öğrenci eğitim öğretim görecek. Ayrıca bu sezon 150 öğrencimiz ilk defa okulla tanıştı. Yaz döneminde okullarımızdaki tespit edilen eksiklikler okullar açılmadan giderildi. Şu anda okullarımızda hiçbir sorun yok’’ dedi. Yeni dönemin heyecanının yanı sıra Keçiborlu eğitim camiası ayrıca yeni sezonda başka bir mutluluğu daha yaşıyor.

YENİ BİNADA İLK EĞİTİM

Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemine yeni binasında girecek. Hazırlık+4 yıl olmak üzere toplam 5 yıl eğitim görecek olan öğrenciler okul bittiğinde ise iş hayatına hemen atılabilecek.

60 YENİ ÖĞRENCİ GELDİ

Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bu sezon 60 yeni öğrencinin geldiğini bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik, ‘’60 yeni öğrencimizle birlikte toplamda 350 öğrenci sayısına ulaştık. Bir sonraki sene gelecek 90 öğrenci ile birlikte uçak bakım lisemiz artık tüm sınıfları dolu bir şekilde eğitim hayatına devam edecek. Yani önümüzdeki sezon inşallah 450 öğrenciyle Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim-öğretim hayatına devam edecek’’ diye konuştu.

ATÖLYE VE YURT YAPILACAK

Öte yandan erkek yatılı bir okul olan Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne atölye ve 300 kişilik yurt yatırımı yapılacağını ifade eden Çelik, ‘’Okulumuzun şu anda atölye ve yurt binasına ihtiyacı var. Sayın Kaymakamımız Tahsin Aksu ve Belediye Başkanımız Yusuf Murat Parlak sağ olsunlar bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemiyorlar. Kendilerine durumu aktardık ve konuyla yakından ilgileniyorlar. İnşallah bu yatırımları da önümüzdeki sezon öncesi okulumuza kazandırmayı planlıyoruz’’ şeklinde konuştu.

360 İLA 450 PUAN ARASINDA ÖĞRENCİ ALDI

Son olarak Keçiborlu’nun nitelikli okullarından biri olan Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu yıl 360 ila 450 puan aralığında öğrenci aldığına dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik, ‘’Okulumuz ne kadar nitelikliyse öğrencilerimiz de bir o kadar değerli bizim için. Bu sezon sınavda oldukça başarılı olan öğrenciler okulumuzu tercih etti. İnşallah okulumuzu daha üst düzeye çıkarır ve adını Türkiye’ye duyurmayı başarırız. Şu anda okulumuzda Uçak bakım, Gövde ve Kabin Hizmetleri bölümleri var. İnşallah bu bölümleri de önümüzdeki dönemde artırmayı planlıyoruz. Okulumuzu Keçiborlu’ya kazandıran, binasının yapılmasına katkı sağlayan, birçok eğitim yatırımını İlçemize getiren Sayın Kaymakamımız Tahsin Aksu ve Belediye Başkanımız Yusuf Murat Parlak başta olmak üzere emeği geçen herkese eğitim camiamız adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’ şeklinde konuştu. Onur Bedir