Afet bölgesinden dönen Cesur: İnsanlık dramı yaşanıyor

İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok bölgeyi etkileyen deprem sonrası afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Bölgeden dönen Cesur, düzenlediği basın toplantısında buralarda yaşananları anlattı.

İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un parti binasında düzenlediği toplantıya İl Başkanı Hasan Büyükçam, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Börekçi, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Malatya'nın ilçe ve köylerinde depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Cesur, "Malatya'ya gittim, ilçe ve köylerinde temaslarda bulunduk, vatandaşlarla bir araya geldik. Onların taleplerini ve ihtiyaçlarını görüştük. Notlarımızı gerekli mercilere ilettik. Her dokunduğunuz insan, enkazın altından çıkacak yakınına ulaşmak için bekliyor. Aldığımız nefesten suçluluk duyduk, yediğimiz bir lokma ekmeğin boğazınızda kaldığını görüyorsunuz.

SORUNLARI DİLE GETİRMEK ZORUNDAYIZ

Amacımız iktidarı eleştirmek değil ama biz siyasi partiyiz. Vatandaşın eksiğini, ihtiyacını dile getirmek için varız. Çaresiz kalan vatandaşların hallerini gördükçe bunları anlatmak zorundayım. Malatya'nın yarısı gitmiş. Malatya'da en büyük avantaj çoğu binaların ikinci depremde yıkılmış olması. İnsanların dışarıda olması sebebiyle can kaybı az yaşandı. Binalar oturulamaz durumda ve hala artçı depremler devam ediyor. Bilime kulak vermeliyiz. Önümüzdeki günler için uyarıları var. Halen yıkılmaya yüz tutmuş binalar var. Buralarda gerekli tedbiri almak gerekiyor.

İNSANLAR KİRLİ SU KULLANIYOR. HASTALIKLAR KAPIDA!

Gıda ve erzak yardımının uzak merkezlerde yapıldığını söylediler, ısınma problemi yaşandığını söylediler. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla çözüm üretmeye çalışıyorlar. Çuvaldan branda yapmışlar, 25 kişi burada birbirlerini tutunmuşlar. Hepimiz bit olduk, buralara hiçbir yardım gelmedi dediler. Su yok bu bölgelerde. Su olmadığı için salgın hastalıklar bekliyor bu bölgeyi. Kar suyunu kovalarda biriktiren insanlar gördüm. Çatının kiriyle kapkara su akıyor. İnsanlar bu suları kullanmaya mecbur bırakıldı. İnsanlar çeşitli sebeplerden dolayı bu bölgeleri terk edemiyor. Çadır ve konteyner kentler kurmak yeterli değil.

BÖLGEDE BÜYÜK BİR DRAM VAR

Köylere yabancı arabanın geldiğini görenler araca doğru koştu, durduk biz de. Bir hanımefendi sırtında engelli çocuğuyla geldi. O çocuğa sahip çıkamadığımızın ızdırabı içerisindeyim. Türkiye'de böyle bir şey olmamalı. Gerekirse her insanımız cebindeki son kuruşu verir yine de bunları yaşatmaz. Çok büyük bir dram var. Hastalanan çocuklar var bölgede. Ateşlenen çocuklara ilaç değil kara yatırın tavsiyesinde bulunmuşlar. Afet planının bir an önce devreye alınması gerekiyor. Afetlerde organizasyonun var olmasıyla, olmayışını ciddi manada görebiliyoruz. Bu amaçla bir takım meclis çalışması yaptık. 10 ili kapsayan depreme yönelik deprem araştırma önergesi sunduk. Tüm meclis üyelerini bu önergeyi kabul etmeye davet ediyorum." diye konuştu.