Başdeğirmen yeni makine için borçlanma yetkisi istedi

Isparta’da hafta sonu yapılan asfalt çalışması esnasında doğalgaz borusunun patlaması sonucu asfalt kazıyıcı yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Bu olayın ardından Isparta Belediyesi yeni makine alımı için kolları sıvadı. Başdeğirmen, yaklaşık 10 milyon lira maliyeti bulunan asfalt kazıyıcıyı alabilmek için meclisten borçlanma yetkisi istedi.

Isparta Belediyesi Fen işleri Müdürlüğüne ait asfalt kazıma makinesi hafta sonu doğalgaz borusunun patlaması sonucu yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen belediye meclisinde meclis üyelerine yaşanan olayı anlatarak şunları söyledi. ‘makine çalışır vaziyette doğalgaz borusu patlıyor ve araç kıvılcımla birlikte alev alıyor. Araçtaki 3 operatör, belediye personeli araçtan kendilerini aşağıya atıncaya kadarki süreçte elleri, yüzleri yanıyor, ikisinin durumu iyi ama bir arkadaşımız birinci derecede % 22 yanık ve şuanda Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altındalar. Moralleri yerinde, sık sık ziyaret edip kendileri ile görüşüyoruz” dedi.

YENİ ASFALT KAZIYICI ALINACAK

Belediyenin asfalt kazıma makinesinin değeri 10 milyon lira. Eski makine kullanılamadığı için özel sektörden geçici olarak getirilen makine şuan yarım kalan işleri tamamlıyor. Yeni bir makine alımı için ihaleye çıkmaları gerektiğini söyleyen Başdeğirmen, alım yapabilmek için İller Bankasına borçlanma yetkisi istedi. Gündem maddesi Cuma günü yapılacak meclis toplantısında görüşülecek.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Savcılık olaya ilişkin soruşturma başlattı. Yaşanan olayın ardından Savcılık, ortada bir ihmal olup olmadığını araştıracak.