Başkan Er: Siyasi Malzeme Olarak Kullanıldı

Başkan Er; 'Bir kaç gündür kamuoyunun gündeminde olan ilçelerimizde bulunan KYK yurtları ile ilgili sürecin yakından takipçisiyiz. Sizleri net bilgilendirebilmek adına nihai kararların verilmesini beklemekteydik. Fakat farklı manipülasyonlar oluşturulması ve siyasi malzeme olarak kullanılması sebebiyle bu açıklamayı yapma gereksinimi oluşmuştur.

Eğirdir, Yalvaç, Sütçüler ve Atabey ilçelerimizde bulunan yurtlarımız depreme dayanıksız çıkmıştır. Bu süreçle alakalı Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak Beyefendi ile sürekli telefonla istişare halinde konuyu takip etmekteyiz.
Öncelikle hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Valimiz Aydın Baruş Bey ile görüşerek ilçelerimizde otel, misafirhane, özel yurtların kapasiteleri ile ilgili veriler toplanmıştır ve kiralama yöntemi ile öğrencilerimiz yerleştirilecektir. Merkez ilçemize yakın mesafede ki yerlerde taşıma desteği sağlanarak sorunu aşacağız. Sütçüler ilçemiz için ise; Sayın Bakanımızla yaptığım görüşmeler neticesinde Belediye Başkanımız İsmail Yurdabak ilçede ki barınma ihtiyacına göre çalışma başlatmış ,kiralık evlerin dahi sayısını çıkartıp rapor hazırlayarak yeterli olması durumunda kiralama yöntemi ile öğrencilerimizi destekleyecektir. Aksi takdirde sorun çözülene kadar kısa bir süre öğrencilerimizi başka ilçede misafir edeceğiz.
Sayın Bakanımızın 2 ay önce il müdürlüklerine gönderdiği deprem testi yapılması ile ilgili talimatın zamansız uygulanmasından dolayı sorumlu müdürler adına Ispartalı hemşerilerimden özür diler ve Sayın Bakanımız ,Sayın Valimiz ,Sayın Milletvekillerimiz ile yakından konuyla ilgilendiğimizi belirtmek isterim.