Burdur ve Isparta için ortak istasyon mu kurulacak?

Isparta’yı Antalya’ya bağlayacak hızlı tren projesi seçim arefesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açıklandı. İstanbul Antalya arası ulaşımın 4 saat 45 dakikaya düşeceğini açıklayan Bakan Karaismailoğlu tren hattının 7 ilden geçeceğini paylaştı.

7 il arasında Isparta ve komşu il Burdur’un ismi de geçince 2 ilde yaşayan vatandaşların da aklı karıştı. Zira güzergaha bakıldığında Antalya’ya giden hattın 2 ile birden uğraması mümkün görünmüyor. Karayolunda olduğu gibi biri batıda diğeri doğuda kalan illerden sadece birinin tercih edilmesi gerekiyor.

ORTAK NOKTAYA İSTASYON MU KURULACAK?

İstanbul-Antalya Hızlı Tren Hattı projesinden 2 şehrinde yararlanabilmesi için tek çözümün Gümüşgün (Baladız) köyünde bulunan istasyonun kullanılması olduğu akıllara gelirken bakanlık tarafından bu konuda net bir açıklama henüz yapılmadı.

BAKAN NE DEDİ?                                                                 

'İstanbul- Antalya Hızlı Tren Hattı'nın iki şehir arasındaki 714 kilometrelik mesafenin 4 saat 45 dakikada aşılacağını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, hattın güzergâh bilgilerini paylaştı.

İstanbul-Eskişehir arası mevcut tren hattının kullanılacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, yeni hattın Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta üzerinden Antalya'ya ulaşacağını duyurdu.

ESKİŞEHİR-ANTALYA ARASI 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK

Çalışmalarına devam edilen yeni proje ile 347 kilometre mesafelik mesafe olan Eskişehir-Antalya arası ulaşımın 2 saat 15 dakikaya düşeceğini duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun sosyal medya paylaşımı vatandaşlarda heyecan oluşturdu.

ANKARA - İZMİR HATTI AFYONKARAHİSAR DURAĞINDA ENTEGRE OLACAK

İstanbul - Eskişehir arasında hali hazırda mevcut olan hat ile Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya'ya seyahat edilebilecek. Ayrıca inşaatı devam eden Ankara - İzmir hattına Afyonkarahisar durağından entegre olunacak