Cinayet Aleti Mahkeme Salonunda İncelendi

Isparta'da geçen yıl aralıkta kahvehanede arkadaşını tabancayla ateş ederek öldüren Etem Yağcı'nın yargılanmasına Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Etem Yağcı ile yakınları, ölen Fikret Akar'ın eşi ve çocukları katıldı. Bir önceki duruşmada tanık olarak dinlenmesi istenen Ümit Coşkun da duruşmada hazır bulundu. Tanık Ümit Coşkun, olayı görmediğini ancak cinayetten 2 yıl önce Fikret Akar'ın 'patpat' diye tabir edilen arazi aracını sanık Etem Yağcı'nın üzerine sürdüğünü ve küfür ettiğini, Yağcı'nın ise dengesini kaybederek evinin kapısı önüne düştüğünü, başka da bir olaya tanıklık etmediğini söyledi.

Sanığın önceki celsede tabanca şarjörlerinden birinin bozuk olduğunu ve 7 mermi aldığını beyan etmesi üzerine mahkeme heyeti adli emanette tutulan silahı salona getirtti. Mahkeme başkanı 7,65 mm çapındaki tabancayı alarak dolu mermileri şarjörlere bastı. Her 2 şarjörün de 8 mermi aldığı ancak birinin zorlandığı tespit edilerek mahkeme tutanaklarına geçirildi.

Davacı tarafın avukatı dinlenen tanığın beyanlarını kabul etmediklerini, olayın tamamen 'tasarlayarak öldürme' suçuna yönelik olduğunu ve sanığın bunlar dikkate alınarak cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı ise meslektaşının 'tasarlayarak öldürme' iddiasına katılmadığını, geçmişten bu yana sanık ile maktul arasında yaşanan olaylar göz önüne alındığında müvekkilinin tedbir amaçlı silah taşıdığını öne sürerek, "Şayet cinayeti tasarlamış olsa bunu köy kahvehanesinde yapmazdı. Bunun dikkate alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti dosyada eksik kalmadığını ve mütalaa yazılması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.