Isparta Barbunya Üretiminde Türkiye Birincisi

Barbunyanın 2022 yılında Türkiye genelinde 75 Bin 961 ton üretimi gerçekleşti. Üretimin 11 Bin 112 tonluk kısmı Isparta tarafından yapıldı. Böylelikle Türkiye’deki barbunya üretiminin yüzde 14,63 kısmı Isparta tarafından sağlanmış oldu. Barbunyanın tarımsal üretim değeri ise 133 milyon TL olarak açıklandı.

BAŞKAN SELÇUK; ‘ÜLKEMİZ BİR TARIM ÜLKESİ, İLİMİZ DE BİR TARIM İLİDİR’

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, barbunya üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Selçuk, Isparta’nın bir tarım ili olduğunu ve birçok ürünün üretiminde ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Başkan Selçuk; ‘İlimizde gül, elma, lavanta ve barbunya üretiminde Türkiye’de 1. Sırada yer alıyoruz. Karanfil üretiminde 2. Sıra, vişnede 4. Sıra, kirazda 6. Sıra, kayısıda 7. Sıra ve çilekte 30. Sırada yer alıyoruz. Ülkemiz bir tarım ülkesi, İlimiz de bir tarım ilidir. Hayvancılıktan arıcılığa, balıkçılıktan tıbbi aromatik bitkilere kadar birçok üretim içindeyiz. Barbunya üretiminde Türkiye’de yaklaşık 76 Bin ton üretim gerçekleşmektedir. 76 Bin tonluk kısmın 11 Bin tonu ise Isparta’da üretilmektedir. Üretilen barbunya Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gönderiliyor ve orada yaşayan insanlar da tüketimini sağlıyor. Biz üretiyoruz cennet vatanımıza ve milletimize afiyet bal şeker olsun. Pandemi döneminde sofraları boş bırakmadık ve yine boş bırakmayacağız’ şeklinde konuştu.