800 Yıllık Tarihi Pınar Pazarı Açıldı

Cumartesi akşamı Pınar Pazarı alanında gerçekleşen konserde Ozan Nihat ve Türk Halk Müziği sanatçısı Arzu Gök verdikleri konserle vatandaşları coşturdu.

Vali Baruş Eğirdir ilçesinde yaklaşık 800 yıllık geçmişi bulunan ve dün açılan Pınar Pazarı’nda ilk olarak esnaflar ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Belediye Başkanı Veli Gök ile birlikte ardından pazara kurulan yörük çadırında bir süre civar illerden gelen yörükler ile sohbet etti, tuluk ayranı içti.

Mehter takımının gösterisi ile devam eden programda Vali Baruş, Yörüklerin pazara gelişlerini temsil eden kervan geçişine katıldı.

Program sonunda açıklama yapan Isparta Valisi Aydın Baruş; ‘Bu yılki Pınar Pazarımızın açılışını Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla hep birlikte yaptık. Burada çalışan tüm esnafımıza Allah bereketli kazançlar nasip etsin. Bu Pazar 800 yılı aşkın zamandır bu topraklarda kuruluyor. Burası önemli bir sosyalleşme alanı. Bugünde burada görüyoruz sadece çevre ilçelerden değil, Antalya ve çevresinden gelen yörükler de var, bu örf ve geleneklere sahip çıkmak lazım. Bu Pazar yılda 8 hafta açık kalıyor, kebaplar yapılıyor, et ve süt mamülleri getiriliyor. Bu geleneğin yaşatılmasında büyük emeği olan ve yaşatan Eğirdir Belediye Başkanı ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Burayı yaşatan esnaflarımıza da teşekkür ediyor, bu geleneği gelecekte de yaşatalım.’  ifadelerini kullandı.