Isparta’daki Çobanlara Karavan Dağıtılacak

Projenin imza töreninde açıklamalarda bulunan Isparta Valisi Aydın Baruş, projenin amacının Isparta’da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini desteklemek olduğunu söyledi ve “Hedefimiz sürdürülebilir bir hayvancılık” dedi. Vali Baruş, “Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin ve çobanlarımızın refah seviyesini artırmak amacıyla Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Sürü Merada Çoban Karavanda Projesi kapsamında 100 ve üzeri küçükbaş hayvan varlığı olan 15 çobanımıza karavan dağıtımı gerçekleştireceğiz. Projeyle çoban aileleri evlerindeki konforu yayla ve otlaklarda da bulabileceklerdir. Kırsal alanda ikamet etmenin dezavantajları ile mücadele eden küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin yaşam koşullarını iyileştireceğine inandığımız bu proje, onlara ekonomik yönden de bir katkı sağlayacaktır.  Sürü Merada Çoban Karavanda Projesi’nin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardında BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Adıgüzel tarafından proje protokolü imzalandı.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu ve Isparta İli Damızlık Koyun – Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortak olduğu projeyle Isparta kırsalındaki çobanların yaşam şartlarında karşılaştığı zorluklar nedeni ile azalan bir seyir izleyen yayla hayvancılığının sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.