4 BAŞKAN, 30 YILDA 4 MESİRELİK ALAN KAZANDIRDI

(Demokrat Gazetesi / Özel Haber)

13 Ekim 2023 Tarihi’nde şehrin yıllardır bakımsız kalmış ve yok olmaya yüz tutmuş doğa hazinesi Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından restore edilerek Isparta’ya Kazandırıldı.

Kirazlıdere ve Andık deresinin restore edilmesinin ardından Ispartalı vatandaşlar hafta sonları bu mesirelik alan ve seyir teraslarına yoğun ilgi göstermeye başladı.

Her göreve gelen Belediye Başkanı’nın Isparta’ya kazandırdığı mesirelik alanlar projesinde kendi CV’sine Kirazlıdere ve Andık deresini ekleten Şükrü Başdeğirmen görev süreci boyunca iki alanı restore ederek Isparta’ya kazandırdı.

AYAZMANA MESİRELİĞİ

1994 – 1999 Dönemi Isparta Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Aybatılı görev sürecinde Isparta’ya Ayazmana Mesireliğini kazandırdı. Dönemin şartlarına kıyasla oldukça modern süs havuzlarıyla ön plana çıkan Ayazmana Mesireliği üzerinden 30 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen halen Ispartalı vatandaşların göz bebeği konumunda. Merkez’in 2 km güneydoğusunda bulunan Ayazmana Mesireliği Soğuk suları ile ünlüdür. Kestane ağaçlarıyla kaplı olan mesirelik her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Piknik ve çocuk oyun alanları için tüm altyapı düzenlemeleri yapılmıştır.

GÖKÇAY MESİRELİĞİ

1999 – 2004 yılında göreve gelen ve günümüze kadar 3 dönem Belediye Başkanlıkgörevini yürüten Yusuf Ziya Günaydın ise Isparta’ya Gökçay Mesireliğini kazandırdı. Şehrin tepesinde bulunan Gökçay Mesireliği 600 dönüm üzerine kuruludur. Özellikle mangal severlerin uğrak noktası olan Gökçay Mesireliği yaz aylarında panoramik bir görüntüye sahiptir. Gökçay Mesireliğinde çocukların doyasıya eğlenebileceği çocuk park ve oyun alanları vardır.

ÖKÜZ BATTI MESİRELİĞİ

2004 – 2009 Yılında dönemin Belediye Başkanlığını yapan ve görev sürecinde Isparta’ya önemli hizmetler kazandıran Merhum Hasan Balaman ise Isparta’ya mesirelik alan olarak Öküz Battı Mesireliğini kazandırdı. Güller diyarının en eski semire alanlarından birisi olan Öküz Battı Başkan Balaman’ın çalışmalarıyla yeni yüzüne kavuşturuldu. Diğer mesirelik alanlara kıyasla Ispartalılar tarafından yoğun rağbet görmeyen Öküz Battı mesireliği son zamanlarda adeta kaderine terk edilmiş durumda.

KİRAZLIDERE SEYİR TERASI VE ANDIK DERESİ

2019 yerel seçimlerinde göreve seçilen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise Isparta’nın en eski yerlerinden birisi olan Kirazlıdere ve Andık deresini revize ederek Ispartalılara sundu. Son zamanlarda Ispartalıların uğrak noktası haline gelen Kirazlıdere seyir terası farklı bir görünüme kavuşturularak şehri tepeden izleme fırsatı sunuyor. Son olarak Andık Deresi’ni açan Başkan Başdeğirmen şehrin yıllardır bakımsız kalmış ve yok olmaya yüz tutmuş doğa hazinesi Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle birlikte şimdi yeniden hayat buldu.