MİLLETVEKİLİ SÖNMEZ SAĞLIK, TURİZM VE ULAŞIM SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

“Sağlık alanında küresel değişime ayak uyduran değil, insana hizmeti amaç edinerek küresel değişime öncülük eden bir Türkiye’yi hedefliyoruz.” diyen Milletvekili Sönmez mecliste yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sağlık alanında; Isparta Merkez Muzaffer Türkeş Aile Sağlığı Merkezi yatırımının tamamlanıp vatandaşımızın hizmetine sunulmasını beklemekteyiz.

Yine; Isparta Merkez Emre Aile Sağlık Merkezi, Isparta Yalvaç Devlet Hastanesi Ek Bina projesi, Isparta Aksu Entegre İlçe Hastanesi gibi ihale ve proje kapsamındaki yatırımların en kısa sürede tamamlanmasını, Davraz Aile Sağlık Merkezinin 2024 yatırım planına dahil edilmesini istemekteyiz.

Vatandaşlarımızın sağlık hizmetini kesintisiz bir şekilde alabilmesi için Isparta’mıza yapılan doktor atamaları için Sn. Fahrettin Koca Bakanımıza teşekkür ediyorum. Tüm Sağlık çalışanlarımızın koşullarını iyileştirmek, özlük haklarını düzenlemek, yaşadıkları sorunları çözmek temel hedeflerimizdendir.

KÜLTÜR VE TURİZME ÖDENEK TALEBİ

Kültür ve Turizm alanında; Isparta Müzesi Yapım İşinin tamamlanmasının, Yalvaç Antik kentlerin kazı çalışmaları için ödeneklerin arttırılmasının uygun olacağını düşünüyorum.

Değinmek istediğim bir diğer husus; Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde kiracılarına yaptığı dengesiz kira artışları vakıf kiracılarını zorlamakta olup, kira artışı yapılMAMAsının uygun olacağını düşünmekteyiz.

ISPARTA’NIN ULAŞIM SORUNLARI MECLİSTE

Isparta coğrafi konumu gereği haritada en yakın illerin orta konumunda bulunması ve geçiş güzergâhı olması nedeniyle Isparta-Konya kara yolu ve Dereboğazı kara yolunun yapılması önem arz etmekte olup, 56 km’lik Isparta-Dereboğazı-Antalya ve 50 km’lik Eğirdir-Gelendost-Yalvaç karayolunun tamamlanması gerekmektedir.