AK PARTİ’YE ŞOK! ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

31 Mart 2024’de yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti’de sıcak bir gelişme yaşandı! Şarkikaraağaç Belediye Başkanlığı görevini yürüten İsa Çarkacı, önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmişti. Ancak Çarkacı’nın hem adaylıktan çekildiği hem de partisinden istifa ettiği öğrenildi. Yerine kimin aday gösterileceği ise merak konusu haline geldi. Yeni adayın önümüzdeki günlerde belirlenmesi bekleniyor.

Öte yandan Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, belediye meclis üyesi aday listesi nedeniyle anlaşmazlık çıkması üzerine adaylıktan çekildiğini açıkladı. AK Parti İl başkanının nezaretinde ilçe başkanı, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının ve belediye başkan adayı İsa Çarkacı’nın katılım ve istişaresiyle hazırlanan belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyeleri aday listesine; önce onay veren İsa Çarkacı; bir gün sonra ise listedeki 2 adayı ilçedeki seçmenlerin istemediğini belirterek, listeden çıkarılmasını istedi. Daha önce anlaşmaya varıldıktan sonra imzalanan listenin değişmeyeceğinin ve geçerli olduğunun belirtilmesi üzerine Başkan Çarkacı da adaylıktan çekildiği açıkladı.

Ayrıca Çarkacı’nın ilçe halkından yoğun telefonlar aldığını fakat aday olmayacağını kesin karar verdiği halde kamuoyunun baskısıyla başka bir partiden aday olabileceğinin sinyallerini verdi.