Nefesler tutuldu! 1 milyonu aşkın öğrencinin sınav telaşı… LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS'ye girecek öğrenciler, Kovid-19 salgını öncesinde olduğu gibi belirlenen okullarda sınavlarını tamamlayacaklar. Ancak, liselere geçişte yerleştirme büyük ölçüde adrese dayalı olarak yapıldığı için öğrencilerin merkezi sınavlara katılma zorunluluğu bulunmuyor.

Bu yıl sınava başvuran öğrencilerin sayısı oldukça yüksek olsa da, özel durumları nedeniyle evde veya hastanede sınava girecek 187 öğrenciye de imkan sağlanacak. Ayrıca, görme engelli 82 ve az gören 292 öğrenci için özel tedbirler alınacak.

Sınavın içeriğinde ve sürelerinde herhangi bir değişiklik olmayacak. İki oturumdan oluşan sınavda, Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil gibi derslerin yanı sıra matematik ve fen bilimleri soruları yer alacak.

Sınavın birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Her oturumda öğrencilere 90 soru sorulacak ve her bir oturum aynı gün tamamlanacak.

Sınavda kullanılacak sorular, öğretim programları doğrultusunda hazırlanırken, soru hazırlama süreci ISO 27001 Bilgi Güvenliği Politikaları kapsamında gerçekleştirildi. Sınavın ardından sonuçlar 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.