Bilim İlkokulu Öğrencilerinden ‘Çevre’ Farkındalığı

Özel Isparta Bilim İlkokulu öğrencileri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle, Gölcük Tabiat Parkı'nda bir araya gelerek çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmak için çöp toplama etkinliği düzenlediler. Bu etkinlik sadece temizlik değil, aynı zamanda doğanın önemi, canlıların yaşam alanlarının korunması ve ekosistemin dengesinin sağlanması gibi önemli konular üzerinde de duruldu.

Doğa etkinlikleri ve deneylerle öğrencilere, toprağın ve suyun temizliğinin canlılar için ne kadar hayati olduğu öğretildi. Kirletilmiş alanları temizleyerek, çevrelerine duyarlılıklarını gösterdiler ve yetişkinlerin takdirini kazandılar.

Öğrenciler aynı zamanda gelecekleri için önemli bir bilince sahip olmanın da yolunu keşfettiler. Doğa döngüsünü, ekosistemde canlıların rollerini ve doğal kaynakların tasarruflu kullanımını öğrenerek, iklim krizinin ekosistem üzerindeki etkileri konusunda bilinçlendiler. Bu anlamlı etkinlik Özel Isparta Bilim İlkokulu, Tema Vakfı ve Isparta Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşti.