Pembe Şölenden Mor Şölene Geçiş Başlıyor...

Kuyucak Köyü'nde lavanta sezonu başlıyor! Kuyucak Köyü, Türkiye'nin lavanta üretiminin %90'ını gerçekleştiren bir bölge olarak dikkat çekiyor. Bu yıl yaklaşık 5000 dekarlık alanda yetiştirilen lavantalar, Temmuz ayının başından itibaren açmaya başlayacak. Hasat işleri ise Temmuz ayının sonundan Ağustos ayının ortalarına kadar devam edecek.

Lavanta bitkisi, sıcaklık, yağış gibi mevsimsel durumlar etkilese de Kuyucak Köyü'nün iklimi lavanta yetiştiriciliği için uygun bir ortam sunuyor. Üreticiler, hasat sonrası lavantaları yaş veya kurutarak satışa sunuyor. Bu lavanta çiçekleri fabrikalarda işlenerek krem, sabun, yağ, kolonya gibi ürünlere dönüşüyor ve tüketicilere ulaşıyor.

Lavanta bitkisi ve lavanta bazlı ürünler, çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Lavanta, sinirleri yatıştırmak, uyku bozukluklarını tedavi etmek, romatizma ve kas ağrılarını hafifletmek gibi faydalar sağlar. Ayrıca akne tedavisi, saç köklerini güçlendirme, zararlı böcekleri uzak tutma ve güzel koku sağlama gibi etkileri de bulunur. Lavanta çayının güzel kokusu ve sakinleştirici etkisi de bilinir.

Lavanta tarlaları, çiçek açtığı dönemde mor renkli bir görsel şölen sunar. Bu dönemde köy ve çevresinde yürüyüş, bisiklet gezisi ve fotoğraf çekimi gibi aktiviteler yapmak da mümkündür. Lavanta tarlalarının fotoğraf çekimi için uygun bir alan olduğu unutulmamalıdır.

Kuyucak Köyü'nde lavanta sezonunun başlaması, hem bölge ekonomisine katkı sağlayacak hem de doğaseverlere güzel bir deneyim sunacak. Lavanta tarlalarının çiçek açtığı bu dönemi kaçırmamak için ziyaretçilere önerimiz, sezonun keyfini çıkarmak için planlarını şimdiden yapmalarıdır.