Sulama Krizi Boğazova'yı Vurdu: Elma Üretimi Tehlikede!

Eğirdir Gölü’nden su alımının mümkün olmaması ve alternatif çözümlerin bulunamaması, köylüleri çaresizlik içinde bırakmış durumda. Uzun süredir yaşanan kuraklık, bu yıl Boğazova kırsalında bulunan sulama alanlarını kuruma tehdidiyle karşı karşıya bıraktı. Bu yıl hiç sulama yapamayan köylüler, elma veriminin düşeceğini ve ihracata yönelik üretimin olumsuz etkileneceğini belirtiyor.

Köylüler, yaşanan sulama krizine çözüm bulunması için yetkilileri göreve davet etti. Öte yandan 4 köyün damlama sulama sistemine geçtiği ancak Tepeli ve Cire köylerinin hala vahşi sulama yöntemlerini kullandığı vurgulanırken bu köylerin de damlama sulama sistemine geçmesi için desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, aşırı sıcak hava koşullarının elmalar üzerinde olumsuz etkiler yarattığı ve bu durumun da tarımı zorlaştırdığına dikkat çeken köylüler, önlem alınmazsa bölgedeki tarımın daha da zarar göreceği uyarısında bulundu.

Boğazova’daki sulama krizi, bölgedeki tarımı doğrudan eder hale geldi. Sulama krizinin bir an önce çözülmesi için acil adımlar atılması isteniyor.