Başkan Çelik: Faiz Oranları Düşürülmeli

Yüksek faizlerin işletmeleri kapanma noktasına getirdiğini belirten Çelik, "Kredi oranlarındaki aşırı yükseliş, esnafların ve iş insanlarının ayakta kalmasını neredeyse imkansız hale getiriyor. Pandemi, doğal afetler ve ekonomik krizlerle boğuştuğumuz şu dönemde, faizlerin en azından %20'ler seviyesine çekilmesi şart" dedi.

Çelik ayrıca, devletin enflasyonu kontrol altına almak adına uyguladığı politikaların hızlı bir şekilde sonuç vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu kriz ortamında faizlerin bu kadar yüksek olması, iş dünyasının ve esnafın sadece ayakta kalmasını değil, gelişmesini de engelliyor. Bankaların esnaflar üzerindeki baskısı da cabası; ödenmemiş senetler, çekler ve erişim zorluğuyla birlikte işler daha da zorlaşıyor" diye ekledi.

Son olarak, Çelik, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bir firma battığında, sadece o iş yerinin değil, bağlı olduğu tedarikçilerin ve çalışanların da zarar gördüğünü unutmamak gerekir. Ekonomideki bu kötü günleri aşabilmemiz için faiz oranlarının makul seviyelere çekilmesi elzem" şeklinde konuştu.