CHP İl Başkanı Vedat Şenol'den Sert Açıklama: Başdeğirmen'in Üslubu Kabul Edilemez

Şenol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Cuma günü belediye meclisinde oylamalar yapılırken, özellikle Türk Kadınlar Birliği Kurucu Genel Başkanı Nezihe Muhiddin’in isminin bir parka verilmesi konusunda İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti’nin komisyon üyelerinin ortak bir karara vardığı bir süreç yaşandı. Ancak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AKP'li üyelerin desteğini son anda çekti. Meclis üyemiz Hüseyin Burak Bölükbaşı'nın bu durumu kınadığını belirtmesinin ardından, Başdeğirmen'in tepkisi kabul edilemez boyutlara ulaştı.

Başdeğirmen'in meclis üyemize yönelik kullandığı hakaretler kabul edilebilir bir şey değil. Meclis üyemizin tepkisi aslında komisyondaki kararın değiştirilmesine yönelikti, AKP grubunun kararını eleştirmesi değil. Ancak Başdeğirmen'in kullandığı 'kınıyorum', 'saygı duymak zorundasın' gibi ifadeler siyasette kabul edilemez. Siyasi eleştiriler yapılabilir, ancak bunun ince bir üslupla yapılması gerekir."

bonus veren siteler

Şenol, son olarak, "Belediye Başkanı olarak siyaset yaparken herkesle hoşgörü içerisinde olduğunu vurgulayan Başdeğirmen'in bu tavrı kabul edilemez. Siyasetçilerin, halkın takdirini kazanmak için daha insani ve saygılı bir üslup kullanması gerektiğine inanıyoruz. Başdeğirmen'den bu sözlerinden dolayı özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

CHP GRUP SÖZCÜSÜ ONUR DEMİREL'DEN AÇIKLAMA:

BAŞDEĞİRMEN'İN TALİHSİZ KONUŞMASI KABUL EDİLEMEZ

Aynı konuyla ilgili olarak CHP Grup Sözcüsü Onur Demirel de açıklamalarda bulundu. Demirel, Belediye Meclisi'nde yaşanan olayın talihsiz olduğunu ve Başdeğirmen'in meclis üyelerine karşı kullanmış olduğu tutumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"5 Temmuz tarihinde yapılan belediye meclis toplantısında, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in meclis üyemiz Hüseyin Burak Bölükbaşı'na yönelik hakaretleriyle ilgili olarak şunu söylemek istiyoruz: Bu tür bir tutum siyasette kabul edilemez. Demokratik süreçler içerisinde herkesin fikrine saygı duymak esastır. Başdeğirmen'den beklentimiz, bu talihsiz konuşması için derhal özür dilemesidir" şeklinde konuşan Demirel, Başdeğirmen'in tutumunu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

BÖLÜKBAŞI: YASAL SÜRECİ BAŞLATACAĞIM

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in komisyon kararını reddetmesi üzerine yaşanan tartışmada, Hüseyin Burak Bölükbaşı gerekli yasal süreci başlatacağını ve alacağı tazminatı Türk Kadın Birliği Isparta Şubesine bağışlayacağını belirtti. Bölükbaşı, olayı şu sözlerle açıkladı:

"Bir vatandaşımızın dilekçesi belediye tarafından kabul edilerek gündeme alındı. Dilekçeyi sunan kişi Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanıdır. Isparta'daki bir parka isim verilmesi teklif edilen kişi ise söz konusu derneğin genel başkanıdır. Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı, 1 Mayıs'ta Başkan Şükrü Başdeğirmen'i ziyaret ederek bu talebi iletti. Başdeğirmen, dilekçeyi yazmasını ve belediyeye sunmasını istedi. Ancak bir buçuk ay sonra bile gelişme olmadı. Sonrasında Şube Başkanı tekrar belediyeye giderek dilekçeyi yeniledi. Komisyon toplantısında ismin parka verilmesi konusunda görüş birliği sağlandı. Toplantıdan sonra Canan hanım, metni hazırlayıp 5 komisyon üyesinin onay verdiği maddeyi Başdeğirmen'e götüreceğini ve onun da rızasını alacağını söyledi. Ancak Başdeğirmen, talebi reddetti. İyi Partili üye ve ben evet dedik, AK Partili üyeler de evet kullanmasına rağmen Başdeğirmen'in reddetmesini kınadım. AK Parti grubunun kararını değil, Başdeğirmen'in kararı değiştirmesini kınadım. Daha sonra Başdeğirmen'in hakaretlerine maruz kaldım. Konuyu anlatmama rağmen demagoji yapılarak farklı bir yöne çekildi. Başdeğirmen'in seviyesiz konuşmalarını ve hakaretlerini kınadım. Yasal süreci başlatacağım ve kazanacağım tazminatı Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesine bağışlayacağımı da buradan açıklıyorum. AK Parti grubunun aldığı karara karşı değilim, Başdeğirmen'in tek taraflı kararına karşıyım. Tek adam yönetimine karşıyım, kınamamın sebebi de budur."