Başkan Tekeli'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Tekeli mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 102. yıl dönümünü milletçe coşku ve gurur içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle kazınan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, vatan topraklarımızın kurtarılmasını sağlamış, Türk milletine hür ve bağımsız yaşama onurunu kazandırmıştır.

Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan bu kutsal mücadele ülkemizin bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin temelini atmıştır. Bizler de geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yüceltmeye devam edeceğiz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve mukaddes değerler uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."