Isparta Emniyetinden Öğrencilere Bilgilendirme

Doğu Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu’nda kurulan tanıtım stantlarda, Isparta Emniyet Müdürlüğü de yerini aldı. 

Yeni kayıt yaptıran öğrencilere Trafik Denetleme, TEM (Terörle Mücadele Müdürlüğü), Narkotik, Siber Suçlar ve TDP (Toplum Destekli Polislik) tarafından bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli olan polis memuru Musa Ercan, yapılan faaliyetler hakkında açıklamada bulundu. Ercan; “Üniversite öğrencilerimize temek trafik kurallarını anlatarak, ilimizdeki kazaların önlenmesini amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Kaskın, emniyet kemerinin önemi gibi ve benzeri çeşitli konularda dikkat çekmek adına açıklamalarda bulunuyoruz. Trafik hayattır sloganıyla bütün öğrencilerimize ulaşmaya çalıyoruz. Alkol gözlüğü il alkol tüketiminde araç kullanmanın ne gibi zorluklar oluşturabileceğini gösteriyoruz. Öğrenciler tarafından katılım yoğun oluyor. Özellikle hangi hallerin ceza gerektirdiği konularında çok soru alıyoruz. Etkinlik sonlanana kadar arkadaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Siberay faaliyetleri kapsamında çalışmalar yürüttüklerini belirten polis memuru Sercan Düden, açıklamasında; “Öğrencilerimizin özellikle kart bilgilerini paylaşmaları konusunda büyük sorunlar yaşıyoruz. Bu konuda bilgilendirme çalışmaları yaparak kişisel verilerinin paylaşılmaması gerektiğini anlatıyoruz. Paylaşılması durumda terör örgütü propagandası, terör örgütü finansmanı, nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis gibi yerlerde kullanılabileceğini vurguluyoruz. Aynı zamanda siber zorbalık konularını işliyoruz. Siber zorbalık konuları genelde gençler tarafından suç olarak bilinmeyen konular. Örnek verecek olursak; birilerini sosyal medyadan ısrarla takip etmek, fotoğraflarını izinsiz olarak paylaşmak gibi faaliyetlere girmemeleri hakkında açıklamalarda bulunuyoruz. Elektronik aletlerle hakaret, tehdit gibi konuların suç olduğunu anlatıyoruz” diye konuştu. 

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Jandarma ekipleri de etkinlikte tanıtım çalışmaları gerçekleştirdi. Ekipler, Cumhurbaşkanlığı tarafından jandarma teşkilatına tahsis edilen araçlardan biri olan son model SUV trafik aracı ile çalışmalara katıldı. Araç, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.