ITB BAKAN YARDIMCISI GÜMEN’İ AĞIRLADI: BAŞKAN ŞAHİN ÜYELERİNİN TALEPLERİNİ VE SORUNLARINI İLETTİ

Ziyaret sırasında, Başkan Şahin'in yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Kurucu, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Ak, Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Güneş ve Meclis Üyesi Ertuğrul Bölükbaşıoğlu da yer aldı.

Başkan Şahin, Isparta’nın gül üretimindeki önemine vurgu yaparak, şunları ifade etti: “İlimiz, 35.000 dekar alan ve yaklaşık 10.000 ton gül üretimi ile ülkemizin %85'ini, dünyanın ise yaklaşık %50'sini üretmektedir. Ülkemizde doğal gül suyu ve sentetik ürünler olarak yıllık yaklaşık 3.000 ton tüketim yapılmakta, ancak doğal gül suyu bu miktarın yalnızca 500 tonunu oluşturmaktadır.”

Sürdürülebilir gül üretiminin sağlanması için doğal gül suyunun tüketiciye daha iyi anlatılması gerektiğini belirten Başkan Şahin, bu amaçla hazırlanan doğal gül suyu tanıtım filmine kamu spotu olarak yer verilmesinin önemine değindi. Ayrıca, sentetik ürünlerin etiketleme standartlarının sıkılaştırılması gerektiğini ifade ederek, “Sentetik gül suyu ibaresinin yanı sıra ‘gül suyu’ ifadesinin kaldırılması, bu ürünlerin limon sosu gibi isimlerle satımının yasaklanması durumunda, doğal gül suyuna olan talebin artacağına inanıyoruz,” dedi.

Başkan Şahin, gül üretiminin sürdürülebilirliği için üretim miktarına göre kilogram başına desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Ziyaretin ardından, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’e nazik ziyareti için teşekkür eden Başkan Şahin, borsa faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Gümen, Isparta’daki programının ardından, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Üretim Planlaması ve Sektör Değerlendirme Toplantısı”na katılarak sektör temsilcileri ile bir araya geldi.