Kaçak Su Kullanana Af Yok

Isparta Belediye Meclisinin Temmuz ayı son birleşiminde en önemli konulardan birisi de kaçak su kullananlara yönelik verilen cezaların artırılmasına yönelik oldu. Meclis kararı ile kaçak ve usulsüz su tüketiminin önüne geçmek için meskenlerde daha önce 5 bin lira olan kaçak su kullanmanın cezası 25 bin liraya çıkarılırken, ticarethanelerde ise kaçak su kullanmanın bedeli 12 bin liradan 60 bin liraya çıkarıldı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen kaçak su kullanmanın hırsızlıkla eşdeğer olduğunu belirterek, bu nedenle bu kişilere asla göz yumulmaması gerektiğini belirterek, “Bunun denetimini sadece zabıta yapmayacak bu konuda hepimiz duyarlı olmalıyız. Bir damla suyun değerini bilmeliyiz, su konusunda taviz vermeyeceğiz. Nasıl ki aşırı su tüketimini önlemek adına su tarifesinde artışa gittiysek kaçak ve usulsüz  su tüketimine yönelik cezaları  önemli ölçüde artırıyoruz. Asri mezarlıkta daha önce 142 sebil çeşme bulunuyordu bunlardan sadece 2’si saatliydi. Diğerlerinde de hiç saat yoktu,  biz bunların büyük bölümünü kapattık.  Isparta’nın gerçekte su tüketimi 13 milyon m3, ancak bu 23 milyon m3’ü buluyor. Yani  Isparta’da yaklaşık 10 milyon m3 su israfı yapılıyor, bunları önlemek için tedbirlerini artırmak zorundayız.  Adam hortumla bahçe suluyor, arabasını yıkıyor , halılarını yıkıyor. Böyle bir şey yok, suyu idareli kullanmak zorundayız. Birçok yerde bugün su konusunda önemli kısıtlamalara gidiliyor, mahallelere kısım kısım su veriliyor, bazı yerleşim yerlerine tankerlerle su sağlanıyor. Isparta’da da bu duruma düşmemek için tedbirlerimizi almak zorundayız” dedi.

Daha sonra kaçak su kullananlara yönelik cezalara ilişkin komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Bu arada Isparta Belediye Meclisi herhangi bir faaliyeti bulunmamasından dolayı Gül Fuarcılık ve Organizasyon Şirketinin tasfiyesine yönelik kararı oybirliği ile kabul etti.