KYK borçlarının faizleri silindi

Merakla beklenen Kabine toplantısı sona erdi. KYK faizleriyle ilgili soruların cevap bulması beklenen toplantıdaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin sürece değindi. Erdoğan, "İsveç ve Finlandiya'nın şartlarımızı yerine getirmek için gereken adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca KYK borçları faiziyle ilgili kararı da açıkladı.

Milyonlarca öğrencinin gözü bugünkü Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına çevrildi. Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası alınan kararları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaşmak üzere kameralar karşısına geçti. Son 20 yılda Türkiye'de otomobil sayısının 3 katına çıktığını ifade eden Erdoğan, "Şu anda otomobil satış yerlerinde 1. el otomobil dahi bulmakta sıkıntı çekiyorlar ve 2. elle işi idare etmeye çalışıyorlar" diye konuştu. Erdoğan ekonomiye ilişkin mesajlar verirken ise "İnşallah yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlerinin durumunu gözden geçireceğiz. Küresel krizi fırsata çevirecek adımları da atıyoruz. Önümüzdeki şubat-mart aylarıyla uyguladığımız politikanın olumlu neticelerini daha iyi görmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan KYK faizlerinin silinmesiyle ilgili "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" açıklamasında bulundu.

KYK FAİZİ MÜJDESİ! "SADECE ALINAN KREDİ RAKAMI GERİ ÖDENECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemde enflasyonun arzu etmediğimiz düzeylere yükselmesi öğrenim kredisi güncellemelerinde beklenmedik rakamların ortaya çıkmasına yol açtı. Haftalar öncesinden ilgili arkadaşlarıma talimatlarımızı verdik. Biraz önceki Kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak. Aldığımız bu kararla toplamda 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. Böylece 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz.” dedi.