MİNİK ÇOCUKLARA PROFESYONEL DANIŞMANLIK

Isparta’da 5 yıldır hizmet veren Benim Dünyam Gündüz Bakım Evinde eğitim gören öğrencilere Psikolog İrem Erkaşda tarafından profesyonel danışmanlık hizmeti verilecek. Benim Dünyam Kurucusu Fatma Kaya ile Psikolog Erkaşda yaptıkları işbirliğini pasta keserek kutladılar.

Isparta’da 25-66 ay arası çocuklara hizmet veren Benim Dünyam Gündüz Bakım Evinde, çocuklara profesyonel danışmanlık hizmeti sunulacak. Ayrıca yeni dönem öncesinde hem çocuklara hem de velilere yönelik seminer düzenlenecek. Bu kapsamda Psikolog İrem Erkaşda ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Benim Dünyam Bakım Evi Kurucusu Fatma Kaya, “Aklımızın yattığı, kalbimizin attığı işi yapmak adına çıktık bu yola. Bu yolda da işimizi iyi yaptığımıza canı gönülden inanıyorum. Hayatın doğru insanlarla çalıştığınız zaman başarıyı yüzde 100 getireceğine de inanıyorum. Bu yüzden Psikolog İrem Hanımla Eylül dönemi itibariyle bir anlaşmamız oldu. Buradaki amacımız çocuklarımızda var olan davranış problemlerini en aza indirmek ya da ailelerimizin, çocuklarımızın başa çıkamadıkları davranış problemlerini söndürmede rehberlik etmek. Eylül döneminde yapacağımız seminerde İrem hanımın hem velilerimize hem biz eğitimcilere hem de çocuklarımıza çok yararlı bir seminer düzenleyip bizi bilgilendireceğine inanıyorum.” dedi.

Çocuğun yaşamının ilk 6 yılının öneminden bahseden Kaya, “Bizim velilerimiz de çocuklarımız da çok kıymetli. Malum şartlardan dolayı çocuklarımızda davranış problemler olabiliyor. Pandemiden çıkan çok çocuğumuz var. Bu sorunlarla başa çıkmak adına ezberlenmiş yöntemlerden ziyade profesyonel destek alınmalı. Yaşamın ilk 6 yılı çocuğun yaşamını belirleyen yıl. Bu 6 yıl içerisinde çocuk mutlu olacak, huzurlu olacak, hayatın temellerini burada atacak. Ondan sonrasını çocuk kendisi yürütüyor.  25-66 ay arası çocuklara hizmet veriyoruz. Çocuklarımıza rehberlik ederken doğru rol almak çok önemli. Çünkü çocuklar bizim ayak izlerimizi takip ediyorlar.” diye konuştu.

ERKAŞDA: VELİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Günümüzde çocukların ekran başında geçirdiği sürelerin giderek arttığını söyleyen Psikolog İrem Erkaşda ise, “Benim Dünyam Gündüz Bakım Evi ile yeni dönem için anlaşmaya vardık. Burada çocuklara danışmanlık hizmeti vereceğim. Özellikle pandemiden sonra yeni dünyaya ve okulun yüz yüze eğitime geçmesine çok uyum sağlayamıyorlar. Bunun sonucunda da belli başlı davranış problemleri ortaya çıkıyor. Çocuklarda sosyal medya ve ekran kullanımı oldukça yüksek oluyor. Velilere klasik olarak çocukların ekran saatini kısıtlayın uyarıları yapılıyor. Ama bunların çok ötesinde velilere düşen büyük görevler var. Bunların hepsini derleyip, toplayıp bir seminerle velilerimize aktarmayı düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.