Osman Zabun, kafaları karıştırmaya devam ediyor!

Geçtiğimiz günlerde ‘İskambil kağıdından kule yapıp korku imparatorluğu kurmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz’ paylaşımı oldukça ses getirmiş kamuoyunda ise bu paylaşım çok konuşulmuştu. Bu paylaşımın ardından Milletvekili Zabun’dan bir paylaşım daha geldi. Zabun bu sefer paylaşımında ‘Kleptomani tedaviye muhtaç bir rahatsızlıktır’ cümlesine yer verirken fotoğraf olarak ise elleri kolları bağlı bir hırsız fotoğrafı paylaştı.

Yaptığı paylaşımın ardından gönderi onlarca kişi tarafından beğeni alırken fotoğrafı görenler ise fotoğrafı kamuoyuna mesaj olarak yorumladı.

KLEPTOMANİ (ÇALMA HASTALIĞI) NEDİR?

Kleptomani kelimesi köken olarak Yunanca hırsız anlamına gelen Kleptes kökünden gelmektedir. "Gerçekte gerek duyulmayan maddeleri çalma dürtüsü" olarak tanımlanan kleptomani kelimesi Türkçeye “Çalma Deliliği” olarak çevrilebilir. Nadir gözlenen kleptomani, hasta tarafından genellikle gizli tutulan, ancak yasal sorunlar yaşandıktan sonra psikiyatrik yardım aranmaya başlanan bir rahatsızlıktır. 1816 yılında ilk defa tanımlanarak literatüre giren bu hastalık, 1838 senesinde şu anki kullanılan ismini almıştır.

"Çalma Hastalığı Nedir?" sorusuna kişinin gerçekten ihtiyaç duymadığı ve genellikle çok az değeri olan eşyaları çalma dürtüsü geliştirmesi ve bu dürtülere tekrar tekrar direnememesi şeklinde cevap verilebilir. Kleptomani hastalarının çoğu, psikiyatrik destek almaktan korktukları için gizlilik ve utanç içinde yaşarlar. Kleptomaninin kesin tedavisi olmasa da ilaç tedavisi veya psikoterapi ile dürtüler kontrol altına alınabilir. Çalışmalar, hırsızların %3,8 ile %10’unun kleptoman olduğunu ortaya koymuştur. Bu oran, bütün toplumda %0.3 ila 0.6’ya denk gelmektedir.

ÇALMA HASTALIĞI NEDİR?

Tipik hırsızlarının aksine, çalma hastaları kişisel kazanç elde etmek, cesaretlerini sınamak, intikam almak, dikkat çekmek veya isyankâr olmak için çalmazlar. Aksine, çalma dürtüleri o kadar kuvvetlidir ki, bu duruma engel olamazlar. Çalma atakları genellikle kendiliğinden, planlamadan ve başka bir kişiden yardım almadan gerçekleşir. Kleptomani hastaları çoğunlukla mağazalar ve süpermarketler gibi halka açık yerlerde hırsızlık yaparlar. Bazıları ise arkadaş ortamlarında ya da bulundukları parti, davet gibi sosyal ortamlarda başkalarının eşyalarını çalabilir.

KAMUDA DEĞİŞİM RÜZGARI DEDİ , HEMEN İCRAATE GEÇTİ

Milletvekili olmasının ardından katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunarak kamuda değişim rüzgarının sinyalini veren Milletvekili Osman Zabun açıklamasının ardından bazı kamu yöneticileri görevden alındı bazı yöneticilerde ise yer değişikliği yapıldı. Kamuda amacına hizmet eden değişimin olması gerektiğine dikkat çeken Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun; ‘Burada asıl olan vatandaş memnuniyetidir, buralar bir eli yağda bir eli balda orada oturup da vatandaşa ahkam kesme yeri değildir diye konuştu.

Zabun açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bu değişimleri siz zaman zaman yapmadığınız takdirde gerçekten yönetici vasfı olan ve gerçekten yetenekli çok sayıda aktör var, bunlara fırsat vermiyorsunuz, bunlara alan ve imkan tanımıyorsunuz ve dolayısıyla bu tecrübe oluşmadığı için hem adamı köreltiyorsunuz hem de yönetici alternatiflerini sıkıştırıyorsunuz illaki değişimin sonucu olarak kim varsa gitsin değil amacına hizmet eden önemlidir bizim için. Mesela benim için baştan beri söylediğim şey şudur, vatandaş memnuniyeti.

Benim temel bakış açım budur ve kamunun hakkını ve hukukunu koruyan yaklaşım tarzı önemlidir benim için. Vatandaşın taleplerinin karşılanması ve yerine getirilmesi son derece önemli çünkü bürokrasi vatandaşa hizmet etmek için var. Yani orada bir eli yağda bir eli balda oturup da ondan sonra orada vatandaşa ahkam kesmek yok. Böyle bir dünya yok. Vatandaşa parmak sallamak için yok burada oturan kişiler. Vatandaşların 21 yıldır partisini iktidara taşıdığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçtiğini belirten Milletvekili Zabun; ‘Bu vatandaşın ancak eli öpülür ve onu memnun etmek için elden ne geliyorsa o yapılır. Bu noktada eksiklik gördüğümüz yerde hiç kimse kusura bakmasın gereğini yaparız diye konuşarak şu ifadelere yer verdi; ‘Yani 21 yıldır iktidardayız ve yine sayın cumhurbaşkanımızı tartışmasız bir şekilde milletimiz seçti . Bu arada Isparta'da Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir destekle sayın cumhurbaşkanımızı yeniden cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı. Bakın arkadaşlar 21 yıl iktidarda olacaksınız ve 21 yılın sonunda yeniden vatandaşın teveccühü ile Cumhurbaşkanı olarak seçileceksiniz. Bu harikulade bir şey bunu yapan vatandaşın ancak eli öpülür’ dedi.