Yalvaç'a İnanç Turizminin Merkezi Olacak Vaadi

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Adnan Yılmaztürk, ST PAUL Yolu projesiyle Yalvaç İnanç Turizmin merkezi olacaktır dedi.

Yılmaztürk; "ST Paul yolu, bir kolu Antalya Perge’den diğeri Aspendos’dan başlayıp Sütçüler yakınındaki Adada antik kentinde birleşerek Eğirdir gölü üzerinden Isparta-Yalvaç’a kadar uzanan Türkiye’deki işaretlenmiş yürüyüş yollarından, Likya yolundan sonra ikinci en uzun olanıdır. 2004 yılında Kardelen Karlı (Kate Clow) ve Terry Richardson’ın organizasyonunda yerel halkın da katkıları ile işaretlenen ve yaklaşık 410 km uzunluğunda olan bu patika yol, tarihsel olarak Hıristiyanlığın yayılmasına büyük katkıda bulunan Aziz (Saint) Paul’un hıristiyanlığı Kudüs’de yaşayan Museviler dışında diğer kavimlere yaymak üzere Anadolu’ya ilk geldiğinde izlediği güzergâhı içermektedir. Yolun geçtiği güzergah boyunca çok değişik doğal güzellikler yöresel kültür yaşam biçimi ve tarihi ören yerleri içermektedir. 
Yol güzergâhının 200 km si Isparta ili sınırları içinden geçmektedir. Güzergâhta 30 köy ve her köyde 20 adet köy evi dinlenme ve konaklama için ev pansiyonu olarak projelendirilmiştir. Yol; Yalvaç ilçesi Pisidia antik şehri merkez olmak üzere, Eğirdir gölü, Kovada gölü, Sütçüler Adada antik kenti, Yazılı kanyon Milliparkı, Köprülü Kanyon Milliparkı, Selge antik kenti, Aspendos antik şehri ve Perge antik şehrinde son bulmaktadır. Ayrıca deniz seviyesinden 2000 m yüksekliğine kadar çıkan her yükseltide farklı flora ve fauna gözleme imkanı da vermektedir. St Paul yolu Dünyanın en meşhur doğa ve kültürel zenginlikleri içeren inanç ve doğa yürüyüşü yoludur.
Hazırlamış olduğum St Paul yolu projesinin hayata geçirilmesiyle Isparta ilinin  kırsal köy ve beldeler turizmden önemli ekonomik katkı sağlayacak özgün zengin Anadolu kültürü de Dünyaya tanıtılmış olacaktır.