ÖĞRETMENEVİNDE NELER OLUYOR? SKANDALLAR MAHKEMEYE TAŞINDI
ÖĞRETMENEVİNDE NELER OLUYOR? SKANDALLAR MAHKEMEYE TAŞINDI
Isparta Öğretmenevinde çalışan N.Ş. isimli görevli et alımlarında usulsüzlük yapıldığı, kurum araçlarıyla şahsi işlerin yapıldığı, çalışanlara baskı uygulandığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Yaşanan skandallara Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı el attı.
Isparta Öğretmenevinde yaşanan skandallar mahkemeye taşındı. Müdürlük bünyesinde çalışan N.Ş. adlı bir personel, uğradığı mobing ve tanık olduğu usulsüzlükleri belgeleyerek konuyu mahkemeye taşıdı. Bunların arasında Öğretmenevi Müdür Yardımcısının kurum aracını eşinin özel işlerinde kullandığı, anlaşmada parça et olarak temin edilmesi gereken etlerin karkas et olarak teslim edildiği ve kurumun maddi zarara uğratıldığı, kurum çalışanlarının evine yemek götürdüğü, farelerin bulunduğu hijyenden uzak yemek üretiminin gerçekleştirildiği iddiaları yer alıyor.
İşte mahkemeye konu olan o iddialar; “N.Ş. 5 Şubat 2023 tarihinde Öğretmenevi Müdürlüğü bünyesinde taşeron şirket adına aşçı personel olarak göreve başladığı, alıştığı süre içerisinde öğretmenevi mutfağında birçok usulsüzlüğe tanık olduğu, Öğretmenevi Müdür Yardımcısı A.Y.’nin kurum aracı ile eşinin işe gidiş gelişini sağladığı, özel işlerinde kurum aracını kullandığı, kurum adına yapılan et alımlarının doğrudan temin usulüyle yapıldığı, bu alımların parça dana eti alımı olarak yapılmasına rağmen getirilen ve teslim alınan etler bütün kemikli et olarak teslim alındığı, kuruma getirilen kıymalar dahil parça et olarak teslim edilip, parça et ücreti ile ödeme yapıldığı, bu şekilde karkas et olarak alınan etler aşçılar tarafından işlendiği, karkas et ile parça et fiyatının farklı olduğundan karkas ette kemik firesi bulunduğu ve kurumun zarara uğratıldığı, tüm kurum çalışanlarının kurumun mutfağından istedikleri zamanlarda istedikleri şekilde yemek yaptırdığı, kurumun zarara uğratıldığı, evlerine de pide, şiş, kebap gibi yemeklerden paketleyip götürdükleri, kuruma gelen malzemelerden çıkan geri dönüşüm olabilecek malzemelerin de (Teneke, plastik, ambalaj, çuval vb. gibi) Müdür yardımcısı A.Y.’nin bilgisi dahilinde İ.M. tarafından alınıp geri dönüşüme satıldığı, bu satıştan elde edilen paranın kuruma iletilmediği, urum bulaşıkhanesinde Müdür Yardımcısı A.Y.’nin akrabası olan H.B.’nin yapması gereken işi yapmadığından bu işleri stajyer öğrencilerin yerine getirdiği, Müdür Yardımcısı A.Y. eşi ile birlikte H.B. ile yemekhanede çay içip mesai bitimini beklediği, kurum aşçılarının yaptıkları yemekleri yapılması gerekenden fazla yaparak artan kısmı çöpe attığı, Kurum Müdürü H.K.’ye bu durumlar iletildiğinde şikayetleri göz ardı ettiği ya da Müdür Yardımcısı A.Y.’ye havale ettiği, onun da Öğretmenevleri Genel Müdürlüğünde uzman personel olarak çalışan birsinden bahsederek şikayet halinde Olcay isimli bu şahsın şikayeti halledeceği ve şikayet edenin durumunun kurum içinde iyi olmayacağını söyleyerek çalışanlara baskı uyguladığı”
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran N.Ş., Milli Eğitim Müdürlüğünden soruşturma izni verilmemesi üzerine konuyu Konya Bölge İdare Mahkemesine taşıdı. Yeterli delillerin bulunduğuna kanaat getiren Konya Bölge İdare Mahkemesi soruşturma izni verilmesi yönünde karar verdi. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı sürdürüyor.
Öte yandan soruşturma izni vermeyen Milli Eğitim Müdürlüğünün iddiaların üzerini kapatma girişiminde bulunulduğu öne sürüldü.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.